Tilojen esittely

Palvelutalomme kaikki tilat on uudistettu vuosien 2016-2017 aikana toteutetun peruskorjauksen yhteydessä. Pidämme Onnitalossa hyvää huolta tilojemme siisteydestä ja viihtyisyydestä.

Esteettömyys

Kaikki sisä- ja ulkotilamme ovat esteettömiä ja pääosin invamitoitettuja ja soveltuvat näin ollen liikkumisen apuvälineitä käyttäville. Tilojen materiaaleissa, värityksessä ja valaistuksessa on huomioitu huonosti näkevät ja muistisairaat asukkaat. Pääovi avautuu liukuovena ja sisäänkäynnin luona on luiska, joka helpottaa liikkumista apuvälineillä.

Luonnon läheisyys

Palvelutalomme asukkaat voivat nauttia luonnosta monipuolisesti. Onnitalo sijaitsee Tammisalon kaupunginosassa, joka on kaunista ja puutarhamaista aluetta. Asukkaat voivat seurata luontoa omista kodeistaan käsin, joista avautuu näkymä vehreään Tammisaloon. Lisäksi palvelutalossamme on kaksi sisäpiha-aluetta, jotka on uudistettu peruskorjauksen yhteydessä.  Puutarhassamme  on suihkulähteet, erilaisia puita, pensaita, istutuksia sekä puutarhakalusteita, joiden äärellä asukkaiden on mukava istuskella. Puutarhassa on myös grilli, jossa valmistetaan ruokaa kesäisin. Piha-alueet ovat laatoitettuja ja esteettömiä, jotta niissä pystyy liikkumaan hyvin apuvälineiden avulla.

Ruokasalimme on  lasitettu, josta asukkaiden on helppo nähdä vuodenaikojen vaihtelut. Palvelutalossamme on runsaasti viherkasveja, jotka tuovat  viihtyisyyttä sisätiloihin.

Yhteiset tilat

Jokainen Onnitalon aulatila on kalustettu viihtyisästi.  Avara ja valoisa ruokasali on palvelutalomme tapahtumien keskus, jossa pidetään konsertteja, juhlia ym. tapahtumia. Saunatilat on varustettu siten, että liikuntaesteisenkin on helppo saunoa. Onnitalossa on myös liikuntasali sekä kampaamo-jalkahoitola.

Turvallisuus

Onnitalo on asukkailleen turvallinen koti.  Turvallisuudesta huolehditaan lakien edellyttämillä tavoilla. Palvelutalomme on varustettu automaattisella paloilmoitus- ja palosammutusjärjestelmällä. Kellaritiloissa on lisäksi murtohälytysjärjestelmä. Palvelukotimme ulko-ovet ovat aina yöllä lukittuna. Ulko-ovien avaimet ovat vain palvelukodin henkilökunnalla. Turvallisuussyistä emme luovuta em. avaimia muille henkilöille.

Jokaisella asukkaalla on turvapuhelinranneke, jolla voi hälyttää apua tarvittaessa. Palvelutalossamme hoitajan apu on saatavilla ympäri vuorokauden.

Oma koti

Onnitalossa pysyvästi asuva asukas kalustaa ja sisustaa oman kotinsa mieltymystensä mukaisesti. Toivomme, että asukkaat yhdessä läheistensä kanssa rakentavat Onnitaloon sellaisen kodin,  missä asukkaasta tuntuu mukavalta elää.  Oman kodin kalustamisessa ja sisustamisessa on hyvä huomioida esteettömyys, turvallisuus ja apuvälineiden vaatima tilantarve. Ennen palvelutaloon muuttoa on tärkeää miettiä esim. mitä ja millaisia mattoja, huonekaluja, sisustusesineitä ja vaatteita otetaan mukaan. Palvelutalomme asunnot ovat pieniä yksiöitä ja kaksioita, joissa on säilytystilaa rajallisesti. 

Tilapäisessa asumisessa Onnitalo huolehtii, että asunnossa on tarvittavat peruskalusteet. Tilapäisten asukkaiden tarvitsee tuoda mukanaan vain henkilökohtaiset tavaransa, kuten apuvälineet, inkontinenssisuojat, vaatteet ja lääkkeet. Lisäksi on mahdollista tuoda omia sisustustavaroita kodikkuuden luomiseksi.

Ota yhteyttä

LATAA TÄSTÄ  OMAVALVONTASUUNNITELMA 2022