Palveluasuminen

Ikääntyneiden palveluasuminen jaetaan tehostettuun ja tavalliseen palveluasumiseen. Onnitalo tuottaa tavallista palveluasumista, johon sisältyy asuminen omassa vuokrakodissa, ateriat, pyykkihuolto, siivous, turvapuhelinpalvelu, virkistystoiminta, perushoito sekä terveyden- ja sairaanhoito. Tavallisessa palvelutaloasumisessa ei yleensä järjestetä yöhoitoa, mutta Onnitalossa on hoitaja paikalla myös yöaikaan.

Onnitalossa vakituisesti asuvien asukkaiden palveluasumisen maksut muodostuvat vuokrasta, ateriamaksusta, kodinhoitomaksusta ja hoivan perusmaksusta. Lisäksi asukkaat maksavat henkilökohtaisesta hoivasta yksilöllisen tarpeensa mukaisesti.  Pariskunnat jakavat vuokrakustannukset, mutta muut palveluasumisen maksut ovat henkilökohtaisia.

Onnitalo tarjoaa myös tilapäisasumista, mikäli asuntoja on vapaana. Tilapäisen asumisen kohdalla räätälöimme kullekin asukkaalle yksilöllisen palvelukokonaisuuden. Onnitalo ei tuota pelkkää vuokra-asumista, vaan edellytämme lyhytaikaisasukkailta  myös palvelujen ostamista.

Palveluasumisen maksut

Vuokra

 • Yksiö 931 € / kk
 • Kaksio 1455 € / kk

Onnitalossa asunnot ovat yksiöitä (20 m2)) ja kaksioita (34 m2)). Kaikki asunnot on peruskorjattu vuosien 2016-2017 aikana. Asunnoissa on oma tilava wc-kylpyhuone, liukuovikaapistot ja suuret ikkunat, joista näkymät  puistomaiseen Tammisaloon. Keittiöitä asunnoissa ei ole, koska Onnitalossa on oma keittiö, jossa valmistetaan ruuat.

Ateriamaksu

 • 726€ / kk

Kaikki ateriat ja leivonnaiset valmistetaan Onnitalon keittiössä. Ruoka on maukasta ja vaihtelevaa kotiruokaa ja asukkaamme saavat esittää omia toiveitaan ruokalistalle. Ateriakokonaisuuteen kuuluu kaikkina viikonpäivinä aamiainen, lounas, päiväkahvit, päivällinen ja iltapala. Toteutamme myös erikoisruokavalioita. Vietämme ajoittain mukavia juhlia hyvän ruuan äärellä, jolloin juhlaruokailut juomineen kuuluvat kuukauden ateriapalveluhintaan.

Asukkaiden läheiset ovat tervetulleita ja toivottuja ruokavieraita Onnitaloon. Vierailijat maksavat oman ateriansa hinnastomme mukaisesti.

Onnitalon ruokailuajat ovat:

klo 8.30-9.30 aamiainen

klo 12-13.30 lounas

klo 14.30 päiväkahvit

klo 16.30-17.30 päivällinen

klo 19-19.30 iltapala

Kodinhoitomaksu

 • Yksiön perusmaksu 417 € / kk 
 • Kaksion perusmaksu 439€/kk

Kodinhoitopalvelu sisältää siivouksen joka toinen viikko sekä pyykkien pesun asukkaalle tehdyn palvelusopimuksen mukaisesti. Kodinhoitopalvelun perusmaksuun sisältyvä  ikkunanpesu tehdään kerran vuodessa. Asukkaiden on mahdollista ostaa lisäsiivousta tarpeen mukaan. Pyykkihuoltoon kuuluu pitovaatteiden, pyyhkeiden ja lakanoiden pesu. Mikäli asukas haluaa pesettää muuta kuin edellä mainittua pyykkiä, kuten peiton, tyynyn tai verhot, veloitamme siitä erillisen hinnaston mukaan.  Myös erityisen runsaasta pyykkimäärästä ja pyykin jälkikäsittelystä perimme lisämaksua. 

Hoivan perusmaksu

 • 527 € / kk

Sisältää:

 • turvapuhelinrannekkeen ja hälytyksiin vastaamisen 24 h / vrk (klo 22-07 välillä tarvittava apu laskutetaan erikseen)
 • noin 2 h hoivapalvelua / kk, esim. lääkehoito, hoitajien tarkastuskäynnit ja akuuttihoiva
 • hoito- ja palvelusuunnitelman laadinnan
 • terveys- ja hoitotietojen ylläpidon
 • terveydentilan perusseurannan: verenpaineen, pulssin ja painon mittaus noin kerran kuukaudessa
 • muistitestin tekemisen kerran vuodessa
 • oikeuden käyttää talon yksityislääkärin palveluja (erillinen veloitus)
 • palvelukodin tapahtuma- ja virkistystoiminnan

Henkilökohtainen hoivamaksu

 • Määräytyy hoivaluokkien 1-10 mukaisesti jatkuvasti hoivaa tarvitsevilla
 • Tilapäisesti / satunnaisesti hoivaa tarvitsevilla tuntiveloitus on 47 € ja minimiveloitus 15 min

Henkilökohtaisen hoivan tarve suunnitellaan ja toteutetaan asukkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Jokaiselle asukkaalle tehdään palvelusuunnitelma, johon kirjataan hoidon tarve. Hoivapalveluun voi kuulua esim. lääkehoidossa avustamista tai sen kokonaisvastuun hoitamista, hygienian hoitoa, pukeutumisessa ja riisuuntumisessa avustamista, kuntouttamista lääkärin / fysioterapeutin antamien ohjeiden tai asukkaan / läheisen toiveiden mukaisesti. Rakennamme palvelusopimukseen asukkaan tarpeita vastavan määrän palveluja. Nämä palvelut laskutetaan henkilökohtaisessa hoivamaksussa.

Henkilökohtaiseen hoivamaksuun voi kaupungilta anoa kotihoidon palveluseteliä, jolloin osa kustannuksista on mahdollista kattaa kaupungin kustantamana.

Muut hyvinvointipalvelut

Onnitalossa toimii yksityisinä palveluntuottajina fysioterapeutti, jalkahoitaja, kampaaja-parturi, kansanparantaja sekä kosmetologi.

Tutustu palveluihin ja niiden hinnoitteluun:

Ota yhteyttä

LATAA TÄSTÄ  OMAVALVONTASUUNNITELMA 2023