Palveluasuminen

Ikääntyneiden palveluasuminen jaetaan tehostettuun ja tavalliseen / kevyeen palveluasumiseen. Onnitalo tuottaa tavallista palveluasumista, johon sisältyy asuminen omassa vuokrakodissa, ateriat, pyykkihuolto, siivous, turvapalvelu, virkistystoiminta, perushoito sekä terveyden- ja sairaanhoito. Tavallisessa palveluasumisessa ei yleensä järjestetä yöhoitoa, mutta Onnitalossa saa myös tämän palvelun.

Onnitalossa vakituisesti asuvien asukkaiden palveluasumisen maksut muodostuvat vuokrasta, ateriamaksusta, kodinhoitomaksusta ja hoivan perusmaksusta. Lisäksi asukkaat maksavat henkilökohtaisesta hoivasta yksilöllisen tarpeensa mukaisesti.  Pariskunnat maksavat vuokran puoliksi, mutta muut palveluasumisen maksut ovat henkilökohtaisia.

Onnitaloon voi tulla asumaan myös tilapäisesti, esim. oman kodin remontin ajaksi tai sairaalasta kotiutumisen jälkeen. Tilapäisen asumisen kohdalla räätälöimme kullekin asukkaalle yksilöllisen palvelukokonaisuuden. Onnitalo ei tuota pelkkää vuokra-asumista, koska olemme palvelukoti. Tilapäisesti palvelukodissamme asuvilta edellytetään myös palvelujen ostamista.

Palveluasumisen maksut

Vuokra

 • Yksiö 750-800 € / kk
 • Kaksio 1250 € / kk

Onnitalossa asunnot ovat yksiöitä (20 m2)) ja kaksioita (34 m2)). Kaikki asunnot on peruskorjattu vuosien 2016-2017 aikana. Asunnoissa on oma tilava wc-kylpyhuone, liukuovikaapistot ja suuret ikkunat mukavilla näkymillä kauniiseen puistomaiseen Tammisaloon. Keittiöitä asunnoissa ei ole, koska Onnitalossa on oma keittiö, jossa valmistetaan ruuat.

Ateriamaksu

 • 624 € / kk

Kaikki ateriat ja leivonnaiset valmistetaan Onnitalon keittiössä. Ruoka on maukasta ja vaihtelevaa kotiruokaa ja asukkaamme saavat esittää omia toiveitaan ruokalistalle. Arkipäivinä (ma-pe) ateriakokonaisuuteen kuuluu aamiainen, lounas, päiväkahvit, päivällinen ja iltapala. Viikonloppuisin ei ole erillistä iltapalatarjoilua, mutta tarvittaessa asukas saa myös sen. Toteutamme myös erikoisruokavalioita. Pidämme paljon mukavia juhlia hyvän ruuan äärellä. Myös juhlaruokailut kuuluvat kuukauden ateriapalveluhintaan.

Asukkaiden läheiset ovat tervetulleita ja toivottuja ruokavieraita Onnitaloon. Vierailijat maksavat oman ateriansa hinnastomme mukaisesti.

Ruokailuajat Onnitalossa

Kodinhoitomaksu

 • Perusmaksu 315 € / kk

Kodinhoitopalvelu sisältää viikkosiivouksen ja pyykkien pesun asukkaalle tehdyn palvelusopimuksen mukaisesti. Kodinhoitopalvelun perusmaksuun sisältyvä viikkosiivous tehdään joka toinen viikko ja ikkunat pestään kerran vuodessa. Asukkaiden on mahdollista ostaa lisäsiivousta tarpeensa mukaisesti. Pyykkihuoltoon kuuluu pitovaatteiden, pyyhkeiden ja lakanoiden pesu. Mikäli asukas haluaa pesettää muuta kuin edellä mainittua pyykkiä, kuten peiton, tyynyn tai verhot, veloitamme siitä erillisen hinnaston mukaan.  Myös erityisen runsaasta pyykkimäärästä ja pyykin jälkikäsittelystä perimme lisämaksua. 

Hoivan perusmaksu

 • 425 € / kk

Sisältää:

 • turvarannekkeen ja hälytyksiin vastaamisen 24 h / vrk (klo 22-07 välillä tarvittava apu huomioidaan henkilökohtaisessa hoivamaksussa)
 • noin 2 h hoivapalvelua / kk, esim. hoitajien tarkastuskäynnit, toipilasajan lyhytaikainen hoiva ja akuuttihoiva
 • palvelusuunnitelman laadinnan
 • terveys- ja hoitotietojen ylläpidon
 • terveydentilan perusseurannan: verenpaineen, pulssin ja painon mittaus noin kerran kuukaudessa
 • muistitestin tekemisen kerran vuodessa
 • oikeuden käyttää talon yksityislääkärin palveluja (erillinen veloitus)
 • palvelukodin tapahtuma-, kerho- ja virkistystoiminnan

Henkilökohtainen hoivamaksu

 • Määräytyy hoivaluokkien 1-10 mukaisesti jatkuvasti hoivaa tarvitsevilla
 • Tilapäisesti / satunnaisesti hoivaa tarvitsevilla tuntiveloitus on 45 € ja minimiveloitus 15 min

Henkilökohtaisen hoivan tarve suunnitellaan ja toteutetaan asukkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Jokaiselle asukkaalle tehdään palvelusuunnitelma, johon kirjataan hoidon tarve. Hoivapalveluun voi kuulua esim. lääkehoidossa avustamista tai sen kokonaisvastuun hoitamista, hygienian hoitoa, pukeutumisessa ja riisuuntumisessa avustamista, kuntouttamista lääkärin / fysioterapeutin antamien ohjeiden tai asukkaan / läheisen toiveiden mukaisesti. Asukas voi myös toivoa oman kodin lisäsiivousta tai asukkaan sairaudesta johtuen pyykkiä on pestävä sopimuspesuja enemmän. Rakennamme palvelusopimukseen asukkaan tarpeita vastavan määrän palveluja. Nämä palvelut laskutetaan henkilökohtaisessa hoivamaksussa.

Muut hyvinvointipalvelut

Onnitalossa toimii osaavia, mukavia ammattilaisia seuraavien hyvinvointipalveluiden tuottajina. Tutustu palveluihin ja niiden hinnoitteluun:

Ota yhteyttä