Palvelut ja hinnasto

Ikääntyneiden palveluasuminen jaetaan tehostettuun ja tavalliseen palveluasumiseen. Onnitalo tuottaa tavallista palveluasumista, johon sisältyy asuminen omassa vuokrakodissa, ateriat,  pyykkihuolto, siivous, turvapalvelu, virkistystoiminta, perushoito sekä terveyden- ja sairaanhoito. Tavallisessa palveluasumisessa ei yleensä järjestetä yöhoitoa, mutta Onnitalossa saa tarvittaessa myös tämän palvelun.

Onnitalossa kaikkien vakituisten asukkaiden palveluasumisen maksut muodostuvat vuokrasta, ateriamaksusta, kodinhoitomaksusta ja hoiva 1-maksusta (1.4.2018 lukien nimi hoivan perusmaksu). Lisäksi asukkaat maksavat henkilökohtaisesta hoivasta yksilöllisen tarpeensa mukaisesti.  Pariskunnat maksavat vuokran puoliksi, mutta muut palveluasumisen maksut ovat henkilökohtaisia.

Onnitaloon voi tulla asumaan myös tilapäisesti, esim. oman kodin remontin ajaksi tai sairaalasta kotiutumisen jälkeen. Tilapäisen asumisen kohdalla räätälöimme kullekin asukkaalle yksilöllisen palvelukokonaisuuden. Onnitalo ei tarjoa pelkkää vuokra-asumista, koska olemme palvelukoti. Tilapäisesti palvelukodissamme asuvilta edellytetään myös palvelujen ostamista.

Alla on kerrottu tarkemmin palveluista ja niiden hinnoista.

Vuokra-asunto

Onnitalossa asunnot ovat yksiöitä (18 m2) ja kaksioita (34 m2). Kaikki asunnot on peruskorjattu vuosien 2016-2017 aikana.  Asunnoissa on oma tilava wc-kylpyhuone, runsaasti säilytystilaa ja suuret ikkunat mukavilla näkymillä kauniiseen puistomaiseen Tammisaloon. Keittiötiloja asunnoissa ei ole, koska Onnitalossa on oma keittiö, jossa valmistetaan ruuat.

Yksiöiden hinnat ovat 750-800 € / kk ja kaksioiden 1250 € / kk. 

Ateriapalvelu

Onnitalon keittiössä valmistetaan kaikki ateriat ja leivonnaiset. Ruoka on maukasta ja vaihtelevaa kotiruokaa ja asukkaamme saavat esittää omia toiveitaan ruokalistalle. Arkipäivinä (ma-pe) ateriakokonaisuuteen kuuluu aamiainen, lounas, päiväkahvit, päivällinen ja iltapala. Viikonloppuisin ei ole erillistä iltapatarjoilua, mutta tarvittaessa asukas saa myös sen. Toteutamme myös erikoisruokavalioita. Pidämme paljon mukavia juhlia hyvän ruuan äärellä. Myös juhlaruokailut kuuluvat kuukauden ateriapalveluhintaan, joka on 624,00 € / kk.

Asukkaiden läheiset ovat tervetulleita ja toivottuja ruokavieraita Onnitaloon. Vierailijat maksavat oman ateriansa hinnastomme mukaisesti.

Toimimme vuoden 2018 alusta myös ravintolana, jonne ovat tervetulleita sekä lähialueen ikäihmiset että myös muut ihmiset. Onnitaloon voi tulla lounastamaan, kahville tai sopimaan noutopalveluruuista omaan kotiin.

Ruokailuajat Onnitalossa

Kodinhoitopalvelu

Kodinhoitopalvelu sisältää viikkosiivouksen ja pyykkien pesun asukkaalle tehdyn palvelusopimuksen mukaisesti. Kodinhoitopalvelun perusmaksuun sisältyvä viikkosiivous tehdään joka toinen viikko ja ikkunat pestään kerran vuodessa. Asukkaiden on mahdollista ostaa lisäsiivousta tarpeensa mukaisesti. Pyykkihuoltoon kuuluu pitovaatteiden, pyyhkeiden ja lakanoiden pesu. Mikäli asukas haluaa pesettää muuta kuin edellä mainittua pyykkiä, kuten peiton, tyynyn tai verhot, veloitamme siitä erillisen hinnaston mukaan.  Myös erityisen runsaasta pyykkimäärästä ja pyykin jälkikäsittelystä perimme lisämaksua. 

Kodinhoitopalvelun perusmaksu on 299 € / kk (1.4.2018 lukien 315 € / kk).

Hoiva 1 (1.4.2018 lukien Hoivan perusmaksu)

Hoiva 1 sisältää:

- turvarannekkeen ja hälytyksiin vastaamisen 24 h / vrk (klo 22-07 välillä tarvittava apu huomioidaan henkilökohtaisessa hoivamaksussa)

- noin 2 h hoivapalvelua / kk, esim. hoitajien tarkastuskäynnit, toipilasajan lyhytaikainen hoiva ja akuuttihoiva

- palvelusuunnitelman laadinnan

- terveys- ja hoitotietojen ylläpidon

- terveydentilan perusseurannan: verenpaineen, pulssin ja painon mittaus noin kerran kuukaudessa

- muistitestin tekemisen noin kerran vuodessa

- oikeuden talon lääkärin palveluihin

- palvelukodin tapahtuma-, kerho- ja virkistystoiminnan

Hoiva 1 -maksu on 387 €/ kk. (1.4.2018 lukien 425 € / kk)

Henkilökohtainen hoiva ja muut palvelut

Henkilökohtaisen hoivan tarve suunnitellaan ja toteutetaan asukkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Jokaiselle asukkaalle tehdään palvelusuunnitelma, johon kirjataan hoidon tarve. Hoivapalveluun voi kuulua esim. lääkehoidossa avustamista tai sen kokonaisvastuun hoitamista, hygienian hoitoa, pukeutumisessa ja riisuuntumisessa avustamista, kuntouttamista lääkärin / fysioterapeutin antamien ohjeiden tai asukkaan / läheisen toiveiden mukaisesti. Asukas voi myös toivoa oman kodin lisäsiivousta tai asukkaan sairaudesta johtuen pyykkiä on pestävä sopimuspesuja enemmän. Rakennamme palvelusopimukseen asukkaan tarpeita vastavan määrän palveluja.

Hoiva- ja muun avustuspalvelun tuntihinta on 42 € / h + iltalisä 15 %, lauantailisä 25 % ja sunnuntailisä 100 %. Pienin veloitettava yksikkö on 5 min.

1.4.2018 lukien henkilökohtainen hoiva toteutetaan hoivaluokkien 1-10 mukaisesti. Mikäli asukkaalla ei ole palvelupakettia, tuntiveloitus on 45 € ja minimiveloitus 15 min.

Muiden ammattihenkilöiden tuottamat hyvinvointipalvelut

Onnitalossa toimii osaavia, mukavia ammattilaisia seuraavien hyvinvointipalveluiden tuottajina. Tutustu palveluihin ja niiden hinnoitteluun:

Fysioterapeutti
Onnitalossa toimii fysioterapeutti Tuula Ylläsjärvi. Tarkempaa tietoa ja Tuulan yhteystiedot

Jalkojenhoitaja
Onnitalossa toimii jalkojenhoitajana Marita Malmström. Tarkempaa tietoa ja Maritan yhteystiedot

Hieroja; sivu täydentyy pian.

Parturi-Kampaaja; sivu täydentyy pian.

Ota yhteyttä